FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Expo 2020 området, som måler 4,38 km2, ligger i Dubai South-distriktet. Det er tæt på Al Maktoum International Airport og inden for rækkevidde af Dubai International Airport, Abu Dhabi International Airport og Dubai og Abu Dhabi Cruise Terminaler. Sitet har også sin egen metrostation, der er i stand til at transportere 44.000 passagerer i timen.

EXPO byen dækker et område på hele 438 hektar  (4,38km2) – det svarer til mere end 600 fodboldbaner.

Området er 4 kilometer langt og 1,8 km bredt

EXPO2020 åbner den 1. oktober 2021 og er åben for publikum hver dag, helt frem til den 31. marts 2022

192 lande deltager som udstillere ved Expo 2020.

Expo 2020 strækker sig over hele 6 måneder, fra den 1.oktober 2020 helt til og med den 31. marts 2022.

Det danske konsulat i Dubai er placeret i “Abu Dhabi, the United Arab Emirates, Umm Suqeim 2, Al Thanya Road, 22. street, villa 208, P.O. Box 2988, Abu Dhabi, United Arab Emirates” og kan kontaktes på, Telefon: (+971) 2 441-0104, eller email: auhamb@um.dk

Ja naturligvis må du sælge dine produkter direkte fra standen. Der er også mulighed for at indgå et samarbejde med DBP om salg af dine produkter i vores gavebutik, under hele Verdensudstillingen.

Du skal dog være opmærksom på, at målet med din deltagelse ikke bør være, at få solgt lidt produkter i løbet af temaugen, men at finde og indgå samarbejdspartnere med importører og agenter fra hele verden.

Ja, ligesom at Carlsberg øl vil blive solgt i Carlsberg-baren på vores flotte rooftop bar.

Det er endnu de færreste temauger som er helt udsolgt, hvorfor vi endnu ikke kender alle deltagere på de enkelte temauger.

Når en temauge er fuld booket, påbegynder vi godkendelsesprocessen i Udenrigsministeriet, så snart en temauge er endelig godkendt af UM, bliver programmet, tidspunktet og de deltagende virksomheder offentliggjort på Verdensudstillingen.dk.

Det er en kalkuleret risiko som DBP har valgt at tage. Dvs. selv hvis UM, mod forventning, ikke skulle godkende en temauge, så afholder vi den alligevel. DBP dækker i så fald tilskuddet til de deltagende virksomheder.

Det betyder, at din egenbetaling ikke overstiger de 25.000,- ekskl. moms og at så snart en temauge har nået et minimum antal deltagere, så gennemføres den.

Af samme grund er temaerne naturligvis udvalgt i henhold til UM’s retningslinjer for tilskudsgivende eksportemner – hvorfor vi har en vis forventning om, at få temaerne godkendt.

DBP og vores samarbejdspartnere laver massiv og målrettet markedsføring før og under EXPO, målrettet de erhvervsfolk og beslutningstagere som vi ønsker at tiltrække på Danish Business Pavilion og de respektive temauger.
Vi forventer således at kunne stille med et stærkt mix af relevante erhvervsfolk og beslutningstagere på hver enkelt temauge.

I kraft af vores samarbejde med Trade Council, Ambassaden og konsulatet, har vi bl.a. mulighed for at udsende personlige invitationer fra det “officielle Danmark” – et særdeles stærkt redskab til at tiltrække de rette besøgende.

Helt sikkert – vi ved, at I kender jeres branche bedst, og har helt styr på hvem de toneangivende nøglepersoner og organisationer er. Derfor bliver du også på et senere tidspunkt inviteret til at indsende dine forslag til, hvem vi skal invitere til netop den temauge du deltager i – den officielle invitation udsendes via de diplomatiske kanaler, og ender derfor ikke så let i den “forkerte bunke”.

Vores mål er ikke nødvendigvis at tiltrække de mange forbrugere som vi ved EXPO tiltrækker i millionvis. Vi er en erhvervspavillon, målrettet; people who do business with people – og det er præcis hvad vi tilstræber at tiltrække.

Vi ønsker de helt rigtige gæster – frem for de mange.

Det helt klart en fordel for dig, hvis du selv og evt. andre nøglemedarbejdere har mulighed for at deltage. Temaugerne er intense programmer, med en række forskellige tilbud on og off site, i tillæg til en fysisk messestand, som med fordel kan bemandes i hele åbningstiden (10:00-00:00 i hverdage og 10:00-02:00 i weekenden).

Hvis ikke du har mulighed for eller lyst til at deltage selv, er det naturligvis ikke et krav. Det er muligt at indgå en særaftale med vores medarbejdere om, at de opstiller din stand i henhold til dine ønsker, og at vores præsentationskorps kan varetage dine interesser mens temaugen varer. 

Bemærk, alt efter forhold og krav, kan der komme en merbetaling herfor til dækning af eventuelle direkte udgifter i forbindelse hermed.

Ønsker du din stand fuldtids bemandet, kan vi også være behjælpelig hermed, der må påregnes en særskilt betaling herfor.

Som et led i statens ønsker om at styrke dansk eksport i forlængelse af Covid19 pandemien, har statens oprettet en ekstra stor tilskudsordning. Herigennem har Trade Council Dubai (UM) og Danish Business Pavilion indgået en rammeaftale, hvori DBP arbejder på at få godkendt et eksporttilskud på hele 75% af betalingen for deltagelse ved en temauge.

Temaugerne bliver afholdt uanset om eksporttilskudsansøgningen godkendes eller ej – Læs mere under spørgsmål “Hvad sker der, hvis UM ikke godkender temaugen?”.  

Udenrigsministeriet har oprettet en pulje for at fremme eksport, heri er der indgået et specielt samarbejde mellem Trade Council Dubai (UM) og Danish Business Pavilion. Dette giver mulighed for at DBP kan ansøge Udenrigsministeriet om at få 75% i tilskud til afholdelse af en godkendt temauge. Vi har dog valgt at afholde temaugerne uanset om temaugen bliver godkendt af udenrigsministeriet.

Du kan finde up-to-date data om Covid-19 situationen i Dubai her: https://covid19.ncema.gov.ae/en

Den danske pavillon er placeret i Expo 2020 Dubai’s “Mobility District”.

Den danske pavillon er placeret mellem den australske pavillon og den omanske pavillon i mobility distriktet.

 • Danish Business Pavilion danner rammerne om en lang række forskellige aktiviteter i løbet af Verdensudstillingen.
 • Forpladsen foran pavillonen giver mulighed for forskellige aktiviteter, bl.a. opstilling af f.eks. midlertidige madboder og lignende
 • På stueetagen mødes gæsterne af den “permanente” udstilling i pavillonen, som primært er digitale displays. Her er også mulighed for opstilling af særlige “spot på”-zoner – mindre kortvarige udstillinger i henhold til de aktiviteter der måtte foregå den pågældende uge. Det er også i stueetagen at gæsterne kan finde vores spændende gavebutik, med et varieret udvalg af danske varer (som naturligvis alle kommer fra de medvirkende virksomheder).
 • På førstesalen finder gæsterne vores særlige Business zoner – her findes en variation af veludstyrede mødelokaler og loungeområder hvor alle udstillere har mulighed for at afholde forretningsmøder, seminarer m.v. i mere eller mindre formelle rammer, alt efter ønske og behov.
 • Endelig byder DBP på vores fantastiske rooftop, hvor gæsterne finder vores restaurant og bar – og tilmed kan de nyde en fantastisk udsigt over EXPO området, bl.a. Norman Fosters imponerende Mobility Pavilion lige overfor. Rooftop danner løbende rammerne omkring en række events og særlige arrangementer. Det er muligt for alle deltagende virksomheder at være værter for egne arrangementer her, mod en beskeden betaling.
 • Endeligt finder man, bag selve pavillonen, vores helt særlige “Tema Zone” – et 250m2 stort område, som danner rammerne om vores temauger – et “messeområde” som løbende skifter udstillinger og fokus, i henhold til temauge programmet.
 • De endelige programmer for events, temaer m.v. er fortsat under udvikling og bliver offentliggjort løbende, som aftalerne indgås.

I tillæg til en række professionelle nøglemedarbejdere, med forskellige ansvarsområder er en stor del af medarbejderne på pavillonen frivillige kræfter.

Vi forventer at ansætte en række kompetencer med ansvar for bl.a. restauranten, baren, værtskab, tekniske områder m.v.

EXPO og dermed også den danske pavillon holder åbent for publikum:

 • Alle hverdage fra kl. 1000 til 00:00
 • Weekender og helligdage fra kl. 10:00 til 02:00

EXPO 2020 forventer op mod 25 millioner besøgende.

70% af de besøgende forventes at komme fra lande udenfor UAE.

 

Vores frivilligkorps består primært af danske studerende fra en række relevante uddannelsesområder.

Den endelige proces for rekruttering af frivillige er endnu ikke fastlagt, men vil blive offentliggjort så snart den ligger klar. Vi indgår i nært samarbejde med danske uddannelsesinstitutioner herom.

I princippet kan alle ansøge om at blive frivillig på pavillonen. Nærmere information og ansøgningsskemaer bliver offentliggjort, så snart vi har det klar.

Det var oprindeligt planen, at Verdensudstillingen EXPO2020 skulle åbne allerede den 20. oktober 2020. Men pga. udviklingen med Covid19 blev det, i maj 2020, besluttet at udsætte Verdensudstillingen til 1. oktober 2021.

Man har valgt at holde fast i navnet EXPO2020, da man allerede var så langt i forberedelserne, at det ville være uhensigtsmæssigt at ændre det.

Du kan læse meget mere om, hvad der ellers sker på verdensudstillingen på https://www.expo2020dubai.com/en 

Nej, det er naturligvis ikke et krav. Du kan sagtens deltage på Verdensudstillingen gennem vores online eller digitale programmer, som giver stor eksponering af din virksomhed og produkter.  

Det skal dog nævnes at EXPO2020 er et event i hidtil uset skala og en oplevelse for livet som vi mener du ikke bør gå glip af. Hvis du vil have det fulde ud af din deltagelse på Verdensudstillingen, både i erhvervsøjemed og personligt, anbefaler vi absolut at rejse til Dubai for at deltage fysisk og opleve dette fantastiske sted.  

Først og fremmest for at få det fulde ud af jeres deltagelse ved Verdensudstillingen! Der ligger et betydeligt potentiale i at møde mulige samarbejdspartnere personligt og i øjenhøjde, hvilket du kun udnytter ved at rejse til Dubai.   

Dertil er Dubai helt fantastisk som rejsedestination da der er noget for enhver smag. Hvad end man er til ørkensafari, lækre strande, god mad eller vandlande – så har Dubai det hele! Dette er den perfekte mulighed for at tage afsted for både business and pleasure – en Win Win 

Vores officielle rejsepartner, Expo Travel, har specialiseret sig i netop Dubai og Verdensudstillingen som rejsedestination. Her er du garanteret den bedste service, til de rigtige priser og endda 100% CO2-neutralt.  

For at få det meste ud af dit besøg, både for erhvervsinteresserne og for at se byen, anbefales det som udgangspunkt at tage af sted i minimum 5 nætter. Dog er det naturligvis forskelligt hvad der passer bedst for den enkelte. Derfor har Expo Travel ligeledes sammensat pakker af forskellige længder, hvortil det også er muligt at skræddersy sin egen rejse til sine specifikke behov.  

Expo Travel har skræddersyet pakker til alle budgetniveauer, fra budgetpakker til VIP-løsninger. Dertil er det muligt at skræddersy sin egen rejse gennem en ny og innovativ platform på hjemmesiden. Således garanteret at der er en løsning til jeres behov.  

Se mere her: www.expo-travel.dk  

Vi har et samarbejde med rejsearrangøren ExpoTravel, som meget gerne er behjælpelige med at booke billetter m.v.

Dette kan Expo Travel sagtens arrangere, og det er som udgangspunkt altid inkluderet i pakkerejserne.

Hold jer opdateret på Udenrigsministeriets rejsevejledning for De Forenede Arabiske Emirater HER 

Læs meget mere på Expo Travel’s hjemmeside og find inspiration til din rejse.  

Klik her: www.expo-travel.dk  

 • Det kommer helt an på, hvordan du ønsker at deltage:
 • Vores Online produkt, skaber stor værdi og synlighed for din virksomhed, helt uden at du behøver rejse til Dubai eller afsætte ressourcer til at være fysisk til stede.
 • Vores Digitale produkt, skaber endnu mere værdi og synlighed, her bliver du en del af den permanente udstilling på pavillonen – igen, helt uden at du behøver rejse til Dubai.
 • Vores Onsite produkt – “den store pakke” – indeholder en række tilbud, som du med fordel kan benytte, hvis du har mulighed for at rejse til Dubai. Det er ikke et krav, og det er bestemt ikke nødvendigt at du kan hive 6 måneder ud af kalenderen, eller ansætte særlige medarbejdere, for at få optimal værdi ud af din deltagelse. Men indeholdt i pakken, er en række tilbud, som vil give størst værdi for dig, hvis du eller en af dine medarbejdere har mulighed for at besøge os på pavillonen.
 • Vores Temauger – er det helt klart en fordel for dig, hvis du selv og evt. andre nøglemedarbejdere har mulighed for at deltage. Temaugerne er intense programmer, med en række forskellige tilbud on og off site, i tillæg til en fysisk messestand, som med fordel kan bemandes i hele åbningstiden.
 • Uanset hvilket af vores produkter du vælger, så er du naturligvis altid velkommen til at besøge os i Dubai – der venter med sikkerhed alle en helt særlig oplevelse på EXPO2020.

 

Kampagnepriserne på Online, Digital og Onsite medvirken udløber pr. 31.12.2020 – Vi har indledningsvist tilbudt en række produkter til reducerede priser, for at sikre en optimal opstart og ikke mindst for at kunne belønne de kunder som har vist os tillid fra start.

Priserne på vores produkter er en refleksion af vores ambition om, at muliggøre deltagelse ved Verdensudstillingen for alle danske virksomheder med eksportinteresser.

Bemærk Danish Business Pavilion er en kommerciel enhed som er 100% selvfinansieret. Dvs. vi (i modsætning til de fleste nationale pavilloner) betaler selv for alt, inkl. udvikling og opførsel af selve pavillonen, inkl. inventar m.v., lønninger, markedsføring (både i DK og Globalt) etc.

I din onboarding process vil du modtage en informationsmail om dette senest 3 dage efter din ordre er godkendt. Denne mail vil linke til vores officielle honor badge download side, hvor du vil kunne finde information om anvendelse og diverse guidelines.

 • Når du er blevet kunde hos os, modtager du et dokument, som indeholder alle nødvendige informationer om fragt af dine produkter og hvad din virksomhed skal forberede.
 • I dokumentet står også alle relevante informationer omkring told og andre statslige regler, som du eventuelt skal være opmærksom på i forhold til importreglerne i Dubai.
 • Vores dygtige medarbejdere i Danmark guider dig i samarbejde med vores shipping partnere hele vejen igennem processen.
 • Dine produkter bliver som udgangspunkt afskibet fra Danmark, typisk fra Horsens, og ca. 14 dage senere ankommer de til Dubai.
 • Det koster kr. 1.500 pr. forsendelse med en maks størrelse på 1 kubikmeter. Det koster yderligere kr. 1.500 pr. påbegyndt kubikmeter herefter. 
 • Bemærk prisen er per vej, hvorfor der må påregnes en returpris, såfremt du ønsker produkter og materialer retur.

Jens Lund er Pavilion Director på den danske pavillon.

Jens Lund  er grundlægger og administrerende direktør for IT-Serve. I 2005 grundlagde han Danish Business Council (DBC), under Dubai Chamber of Commerce & Industry. Siden 2005 har han været præsident for DBC og er en stærk tilhænger at give tilbage til samfundet ved at donere sin tid og erfaring.



Jan Bak er Deputy Pavilion Director på den danske pavillon.

Jan Bak er grundlægger og administrerende direktør for The Madison Group. Han har været i the UAE siden 1990 og blandt andet arbejdet ved Dubai Ports Authority og PVAXX. Han startede efterfølgende sine egne virksomheder inden for ejendomsudvikling og ejendomsmægler under Erantis-mærket og The Madison Group.




Danish Business Pavilion ApS er et kommercielt selskab, som i juli 2019 i samarbejde med sin modpart i Dubai, har taget imod udfordringen med at sikre Danmarks deltagelse ved Verdensudstillingen i Dubai, da den danske regering opgav at varetage Danmarks deltagelse.

Vi har, som organisation, et mål om at blive de førende eksperter inden for dansk deltagelse ved fremtidige Verdensudstillinger. Vores mål er, at opbygge en vidensbank og ekspertise som sikre Danmark og dansk erhvervsliv succes ved denne og fremtidige verdensudstillinger.

Før du uploader dit kundestatement skal du have følgende klar: 

 1. Virksomhedslogo
 2. Virksomhedsbilleder af produkter eller lignende
 3. Kort fortælling om din virksomhed
 4. Citat om din virksomheds deltagelse ved Expo2020

Du uploader dit kundestatement på denne side.

Hvis du er i tvivl om hvordan dit kundestatement skal skrives kan du se eksempler i vores samarbejdspartner pdf.

Du finder dit kundestatment i vores samarbejdspartner pdf og som artikel på expo2020.dk. I forbindelse med din markedsføring vil du også blive kontaktet i forbindelse med SoMe markedsføring på vores facebook side.

Produktfotos bliver generelt vist i et kvadratisk vindue på Expo2020Dubai.dk. Vi anbefaler derfor at du enten uploader billeder der er kvadratisk, eller så tæt på det som muligt.

Billeder vil som udgangspunkt blive vist i størrelser op til 1000×1000. Billeder uploadet i dårligere kvalitet vi derfor fremstå pixelerede eller slørede på hjemmesiden. Uploader du endnu større billeder vil kunder på webshoppen have mulighed for at zoome ind på dem for at se yderligere detaljer.

Som et led i regeringens ønske om at styrke dansk eksport, har vi indgået et stærkt samarbejde med udenrigsministeriets Trade Council vedr. ansøgning om eksportstøtteordning på op til 75%, som kommer vores kunder direkte til gode.

Helt konkret, har vi udviklet et koncept med fagspecifikke temauger, hvor vi i vores ”tema-zoner”, et 250m2 samt 200 m2 stort areal, afholder temauger med branchefokus. En intens branchemesse med op til 50 temauger, 5 temamåneder og 10 temadelegationer, som vi afvikler samtidigt med temauger på de øvrige nationale pavilloner og fagmesser afholdt på Dubais mange messecentre. Prisen for deltagelse ved en messeuge beløber sig typisk til kr. 100.000 pr virksomhed, men takket være eksportstøtten fra staten på hele 75% af prisen, er egenbetalingen for den enkelte deltager kun kr. 25.000 eks. moms.

Det skal samtidig gøres klart, at alle aftaler der er indgået, som uanset årsag ikke opnår eksportstøtte, vil blive gennemført som aftalt i ordrebekræftelsen. Dette er bestemt af ansvarlig licenshaveren til Danish Business Pavilion Dubai.

For yderligere henvisning og dokumentation, se:

Vi lancerer en massiv global markedsføringskampagne i månederne forud for EXPO samt under hele Verdensudstillingens varighed.

Vores globale markedsføring er specifikt målrettet virksomheder, erhvervsfolk og beslutningstagere.

Vi intensivere løbende vores markedsføring af Verdensudstillingen og den danske pavillon hen over efterår 2020 og forventer at opnå et bredt nationalt kendskab blandt danske SMV’er i løbet af Q1 2021.

I forhold til den generelle befolkning, samarbejder vi med de officielle arrangører og værter om at markedsfører EXPO som et rejsemål i løbet af sommeren 2021. Denne kampagne pågår helt frem til afslutningen af EXPO i marts 2021.

Vores pakkeløsninger er alle udviklet specifikt med det formål at eksponere din virksomhed og dine produkter/services. – Vi garantere således en vis synlighed som en del af alle vores standard pakker.

Ønsker du at give den en ekstra indsats og virkelig stå frem, så har vi udviklet en lang række af tilkøbsprodukter, som på forskellig vis kan sikre dig endnu mere synlighed – hvad enten du har behov for et intenst forløb med spot på netop dig – eller du gerne vil give den ekstra gas under hele udstillingens varighed.

Kontakt gerne vores salgsafdeling og hør nærmere om mulighederne for ekstra spot på netop din virksomhed.

Du kan læse meget mere om vores tilkøbsprodukter: http://verdensudstillingen.dk/tilkoeb/

Før du uploader dit kundestatement skal du have følgende klar: 

 1. Virksomhedslogo
 2. Virksomhedsbilleder af produkter eller lignende
 3. Kort fortælling om din virksomhed
 4. Citat om din virksomheds deltagelse ved Expo2020

Du uploader dit kundestatement på denne side.

Hvis du er i tvivl om hvordan dit kundestatement skal skrives kan du se eksempler i vores samarbejdspartner pdf.

Du finder dit kundestatment i vores samarbejdspartner pdf og som artikel på expo2020.dk. I forbindelse med din markedsføring vil du også blive kontaktet i forbindelse med SoMe markedsføring på vores facebook side.

Don’t miss a thing

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hold dig opdateret om nyheder og følg udviklingen.

Don’t miss a thing

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hold dig opdateret om nyheder og følg udviklingen.

Bliv en del af den danske pavillon

Vil du markedsføre dig som officiel deltager på den danske pavillon til verdensudstillingen 
Expo 2020 Dubai?

1. oktober 2021 - 31. marts 2022